Schuifdeurkast voordelen: is het de juiste optie voor u?

De schuifdeurkast voordelen zouden er zomaar voor kunnen zorgen dat deze kast voor u de perfecte optie is. Bij Kastenstudio Utrecht kunt u een maatwerk schuifdeurkast laten maken, waardoor deze kast perfect afgestemd is op uw persoonlijke behoeften. Onder de schuifdeurkast voordelen vinden we bijvoorbeeld de ruime keuze aan stijlen, kleuren en designs, maar ook het feit dat de kast ruimtebesparend en tijdloos is. Wanneer u een kledingkast met schuifdeuren laat maken bij ons, dan zorgen wij ervoor dat de schuifdeurkast op maat perfect binnen de ruimte past. Wij geven u graag inzicht in de 5 belangrijkste voordelen van schuifdeuren in uw kledingkast.

Raffito schuifdeurkast op maat
Raffito schuifdeurkast op maat

1. De schuifdeurkast op maat gaat op in de ruimte

Het is fijn wanneer een kledingkast helemaal op gaat in de ruimte, wanneer deze écht perfect in de kamer past. U kunt bij ons een schuifdeurkast op maat laten maken, zodat deze precies de gewenste grootte heeft voor de ruimte waarin deze moet komen te staan. Dit betekent dat u geen last heeft van loze ruimten naast of boven de kast. Alles kan goed worden aangesloten en wordt vormgegeven zoals u het wilt. Hierdoor gaat de schuifdeurkast op maat echt op in de omgeving, waardoor deze niet alleen praktisch in gebruik is, maar ook een cadeautje voor het oog.

2. Er zijn tal van stijlen beschikbaar

Wanneer u een moderne, strakke en luxe slaapkamer heeft waarin de kledingkast moet komen te staan, dan zal uw voorkeur uit gaan naar moderne kastdeuren die perfect binnen de bestaande stijl passen. Heeft u een klassiek, romantisch of landelijk slaapkamerdesign? Dan wilt u wellicht liever kiezen voor klassieke kastdeuren in een kleur naar wens. Eén van de belangrijkste voordelen van schuifdeuren is wel dat deze uit te voeren zijn in tal van kleuren en stijlen, waardoor de uiteindelijke uitstraling van de kledingkast op maat in perfecte harmonie met de rest van het interieur gaat.

schuifdeurkast op maat
schuifdeurkast op maat

3. Schuifdeuren laten de ruimte groter lijken

Eén van de belangrijkste schuifdeurkast voordelen is wel dat deze kast de kamer optisch groter kan laten lijken. Wanneer u een relatief kleine slaapkamer heeft, dan is een schuifdeurkast op maat dus een perfecte optie. Dit geldt extra wanneer u ervoor kiest om de maatwerk schuifdeurkast van een spiegel te laten voorzien. Op deze manier wordt er meer diepte gecreëerd en wordt het natuurlijke licht dat door de ramen naar binnen komt versterkt. Dit wekt de indruk dat de kamer veel groter en ruimer is dan in werkelijkheid.

4. Minder deuren dan bij traditionele kastdeuren

Wanneer u een kledingkast op maat van wand tot wand wilt hebben, dan kan dit betekenen dat u veel deuren in het ontwerp krijgt als u kiest voor traditionele kastdeuren. Traditionele kastdeuren, die opendraaien, kunnen niet te groot worden gemaakt. Hoe groter de deur, hoe meer belasting er op de scharnieren komt te staan. Dit kan al snel voor problemen zorgen. Wilt u een erg brede kledingkast, dan betekent dit dus dat u een kast met veel deuren krijgt als u deuren op scharnieren wilt hebben. Past dit niet goed bij u? Dan is een schuifdeurkast op maat een perfecte oplossing. Schuifdeuren kunnen namelijk wel eenvoudig groter worden gemaakt. Wij werken immers op een rail in plaats van op scharnieren, waardoor een groter gewicht geen enkel probleem vormt.

Raffito schuifdeurkast op maat
schuifdeurkast op maat

5. Makkelijk ruimte besparen met een maatwerk schuifdeurkast

Met een schuifdeurkast op maat kunt u eenvoudig ruimte besparen. Eén van de meest interessante schuifdeurkast voordelen is wel dat er geen vloeroppervlak vóór de kast verloren gaat. De deuren schuiven opzij in plaats van dat zij naar buiten openen. Hierdoor is het mogelijk om, indien gewenst of noodzakelijk, het bed of een stoel vrij dicht voor de kast te plaatsen. U heeft er geen last van en kunt de kledingkast met schuifdeuren eenvoudig gebruiken. Het ruimtebesparende effect is dan ook één van de belangrijkste voordelen van schuifdeuren.

Wilt u ook profiteren van de schuifdeurkast voordelen?

Een kledingkast met schuifdeuren levert u veel voordelen op. Wij maken de kast graag op maat voor u. Wilt u een andere soort kast met schuifdeuren, bijvoorbeeld voor in de woonkamer? Dan bent u hiervoor natuurlijk ook van harte welkom. U kunt onze showroom op afspraak bezoeken. Wilt u eerst meer weten over de schuifdeurkast voordelen of mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of advies.

schuifdeurkast op maat

Contact opnemen

Heeft u vragen of wilt u meer informatie neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons bellen, mailen of het contactformulier invullen.
Ook kunt u een afspraak maken in onze showroom waar wij samen met u uw kast op maat ontwerpen.

Showroom bezoeken

In onze uitgebreide showroom ontwerpen wij geheel vrijblijvend, onder het genot van een lekker kopje koffie, samen met u uw kast op maat. U krijgt dan direct een indruk van de topkwaliteit, de uitgebreide mogelijkheden en enorme diversiteit aan materialen. Bezoek onze showroom. Wij zijn u graag van dienst.

Ontwerp in 3 stappen uw Raffito kast op maat

1

Stap 1

Kies uw stijl
2

Stap 2

Kies uw opstelling
3

Stap 3

Ontwerp uw kast op maat