Schuifdeur kledingkast of een inloopkast?

Kiest u beter voor een schuifdeur kledingkast of een inloopkast? Dit is van meerdere factoren afhankelijk. Een inloopkast kan een perfecte optie zijn wanneer u een kamer over heeft in huis, of wanneer er binnen een grote kamer een extra ruimte gerealiseerd kan worden om de inloopkast in te maken. Een schuifkast kledingkast is dan vaak weer een betere optie wanneer de ruimte wat meer beperkt is en u deze ruimte wel optimaal wilt benutten. Bij Kastenstudio Utrecht bieden wij u tal van maatwerk mogelijkheden waaruit u kunt kiezen en waarmee u zelf kunt samenstellen. Uiteraard denken wij hierin graag met u mee.

Schuifdeur kledingkast op maat
Schuifdeur kledingkast op maat

Een schuifdeur kledingkast of inloopkast op maat laten maken

Wij bieden u de mogelijkheid om te gaan profiteren van op maat gemaakte kastoplossingen. Hierin hebben wij ruime keuze. Zo bent u welkom om een schuifdeur kledingkast op maat te laten maken, maar ook een inloopkast op maat kan volledig voor u worden verzorgd. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor tal van andere oplossingen, waaronder boekenkasten en compleet op maat gemaakte wandmeubels. Het mooie van maatwerk kastoplossingen is uiteraard wel dat er optimaal rekening kan worden gehouden met de ruimte waarin het meubelstuk uiteindelijk komt te staan. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om in het ontwerp rekening te houden met schuine wanden. Dit zorgt ervoor dat de ruimte altijd maximaal benut kan worden en u kunt profiteren van veel opbergruimte.

Wanneer kiest u voor een inloopkast op maat?

Onze inloopkasten kunnen volledig naar wens worden ingedeeld en samengesteld. Het realiseren van een inloopkast is ideaal wanneer u een kamer over heeft in huis. In veel woningen is er een kleine slaapkamer aanwezig, vaak direct naast de grootste slaapkamer (ouderslaapkamer). Is deze kamer niet in gebruik? Dan kan hier een mooie inloopkast van worden gemaakt. Natuurlijk zijn er meer mogelijkheden. Het realiseren van een inloopkast op maat is bijvoorbeeld ook mogelijk wanneer u een slaapkamer van groot formaat heeft. De maatwerk inloopkast kan in dit geval prima in de slaapkamer zelf worden gerealiseerd. Wanneer u kiest voor onze inloopkasten, dan bent u er altijd zeker van dat de grootte en indeling perfect bij u passen.

Schuifdeur kledingkast op maat
Schuifdeur kledingkast op maat

Wanneer kiest u voor een kledingkast met schuifdeuren?

Een schuifdeur kledingkast is vaak de ideale oplossing wanneer de ruimte meer beperkt is. Doordat de deuren van de kast opzij schuiven in plaats van de ruimte in draaien, nemen deze geen vloeroppervlakte in beslag. Hierdoor kunt u de ruimte voor de kast gewoon benutten zoals u wilt en staat een nachtkastje, bijvoorbeeld, niet in de weg om een kastdeur gewoon volledig te kunnen openen. Een schuifdeur kledingkast is daarmee een ruimtebesparende oplossing. Uiteraard zijn er tal van mogelijkheden, zowel betreft de indeling als het formaat. Wilt u bijvoorbeeld een kledingkast van 200 centimeter hoog of wilt u de kledingkast 230 hoog maken? Het kan allemaal. Uiteraard geldt dit ook voor de diepte en de breedte van de schuifdeur kledingkast. Een maatwerk schuifdeur kledingkast past altijd perfect in de ruimte.

Het vinden van het ideale ontwerp voor uw kastoplossing

Het is belangrijk dat u zo veel mogelijk voordeel uit uw kledingkast haalt, of het nu gaat om een schuifdeur kledingkast, een kledingkast met draaideuren of bijvoorbeeld een inloopkast. In alle gevallen wilt u natuurlijk vooral dat de kastoplossing u maximaal voordeel oplevert als het om de ruimte en indeling gaat. Een maatwerk kastoplossing kan altijd worden gemaakt op basis van de kamer waarin deze komt te staan, waardoor alle ruimte benut wordt en er geen hoekjes en gaatjes open blijven waarin zich uiteindelijk alleen maar stof gaat verzamelen. De indeling van de kastoplossing heeft u zelf in de hand. Dit is namelijk heel persoonlijk. De ene persoon heeft meer behoefte aan roedes voor het ophangen van kleding, terwijl de andere persoon meer kleding heeft voor op planken. Wij bespreken alle mogelijkheden met u en zoeken samen met u naar de perfecte indeling voor uw nieuwe kastoplossing op maat.

Diepte kledingkast 230 hoog
Schuifdeur kledingkast op maat

Een schuifdeur kledingkast of inloopkast in de juiste sfeer

Sfeer en uitstraling zijn natuurlijk ook heel belangrijk. Het is fijn wanneer uw maatwerk inloopkast of schuifdeur kledingkast aan kleur en stijl goed past bij de rest van uw interieur. Wij bieden u hierin eindeloos veel mogelijkheden. Wilt u het interieur van uw schuifdeur kledingkast bijvoorbeeld uitgevoerd in wit, zwart of een mooie houtkleur? Het is allemaal mogelijk. Uiteraard geldt dit ook voor de inrichting van de inloopkast. Heeft u wellicht specifieke wensen voor de deuren van de schuifdeur kledingkast, zoals een afwerking met een spiegel of schuifdeuren met glas? Wij leggen u graag alle mogelijkheden voor, zodat uw maatwerk kast uiteindelijk echt aan al uw wensen en behoeften voldoet.

Een professioneel 3D ontwerp van uw nieuwe kastoplossing

Het kan heel lastig zijn om een schets in uw gedachten om te zetten in een realistisch beeld van een kastoplossing. Een schets van een schuifdeur kledingkast op maat ziet er toch heel anders uit dan het daadwerkelijke eindproduct. Wij laten u daarom graag het ontwerp zien in een 3D formaat, waarbij u de kastoplossing van alle kanten goed kunt bekijken en daadwerkelijk ziet hoe de kast eruit komt te zien. Er kunnen dan altijd nog aanpassingen worden gemaakt wanneer dit noodzakelijk is. Bent u helemaal tevreden over het ontwerp? Dan kunnen wij van start gaan met de productie van uw maatwerk schuifdeur kledingkast of inloopkast op maat.

Schuifdeur kledingkast op maat
Schuifdeur kledingkast op maat

Inspiratie voor een schuifdeur kledingkast of inloopkast

Kom langs in onze showroom en laat u inspireren door de vele mogelijkheden. Wij verzoeken u om een afspraak te maken voor een bezoek aan onze showroom, zodat wij zeker kunnen zijn dat wij alle tijd voor u hebben. Wij gaan graag met u aan de slag en denken met u mee, zodat wij kunnen zorgen voor een schuifdeur kledingkast of inloopkast die perfect bij u past. Wilt u eerst meer informatie of advies? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn u graag van dienst.

Contact opnemen

Heeft u vragen of wilt u meer informatie neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons bellen, mailen of het contactformulier invullen.
Ook kunt u een afspraak maken in onze showroom waar wij samen met u uw kast op maat ontwerpen.

Showroom bezoeken

In onze uitgebreide showroom ontwerpen wij geheel vrijblijvend, onder het genot van een lekker kopje koffie, samen met u uw kast op maat. U krijgt dan direct een indruk van de topkwaliteit, de uitgebreide mogelijkheden en enorme diversiteit aan materialen. Bezoek onze showroom. Wij zijn u graag van dienst.