Schoenenkast: welke soorten zijn er?

Wanneer u een schoenenkast wilt kopen, waarin u uw schoenen netjes en stofvrij wilt kunnen opbergen, dan heeft u een ruime keuze aan soorten kasten. U kunt een schoenenkast kopen die goed past in de hal of onder de trap, maar u kunt ook een kast op maat laten maken voor in uw slaapkamer met een afzonderlijke ruimte voor schoenen. Bij Kastenstudio Utrecht bent u van harte welkom wanneer u een mooie schoenenkast wilt kopen in een stijl én grootte waar u blij van wordt. Wij maken de meest uiteenlopende soorten kasten op maat.  

schoenenkast op maat
schoenenkast op maat

Een schoenenkast kopen die bij u past

Als u weinig ruimte beschikbaar heeft, dan neemt een standaard schoenenkast wellicht al iets te veel ruimte in beslag. Heeft u juist veel ruimte en ook meer dan slechts een paar schoenen? Dan zijn standaard schoenenkasten juist vaak weer te klein voor het mooie. U kunt dan het best een kast op maat laten maken door ons. Wij zorgen ervoor dat u kunt gaan genieten van een schoenenkast die perfect bij u, uw interieur én uw schoenencollectie past. Voor veel interieurs geldt dat een standaard schoenenkast niet de beste oplossing is. Wij realiseren een kast met ruimte voor schoenen die wél op alle fronten aan de behoeften voldoet. Dat is het mooie van maatwerk kasten.

Diverse soorten schoenenkasten in standaard uitvoering

Wanneer we kijken naar welke soorten schoenenkasten er zijn in standaard uitvoeringen, dan zien we veelal smalle schoenenkasten waarin schoenen schuin of plat kunnen worden geplaatst. De meest smalle schoenenkasten zijn de varianten waarbij de schoenen op schuine planken worden geplaatst. In de meeste gevallen is er sprake van een standaard ruimte tussen de diverse schuine planken, waardoor bijvoorbeeld hogere laarzen niet goed in de kast passen. Lage schoenenkasten met horizontale planken zorgen daarentegen voor een afname van het overzicht, wat zeker vervelend kan zijn wanneer u een groter aantal schoenen heeft. Kiest u voor een schoenenkast op maat, dan heeft u de zekerheid dat u altijd voldoende ruimte en een optimaal overzicht heeft.

Verschillende soorten maatwerk kasten – ook voor schoenen

Bij Kastenstudio Utrecht zijn we gespecialiseerd in het maken van maatwerk kastoplossingen voor tal van doeleinden. Hiervoor werken wij met diverse ervaren merken, waardoor de hoge kwaliteit en de lange levensduur altijd absolute garanties zijn. Uiteraard is er ook altijd de mogelijkheid om ruimte in maatwerk kledingkasten te realiseren voor het netjes opbergen van schoenen. Een maatwerk kledingkast kan geheel naar eigen wens worden ingedeeld, met onder meer roedes, planken en laden. Op deze manier kan er ook een gedeelte van de kast worden ingericht om uw schoenen op een mooie en nette manier op te bergen. Uiteraard maken wij onze maatwerk kastoplossingen volledig in de kleur(en) en stijl naar wens. Daarnaast meten wij de kast graag voor u in, zodat deze perfect in de ruimte past.

schoenenkast op maat
Raffito inloopkast met schoenenkast

Een maatwerk inloopkast met ruimte voor schoenen

Heeft u een ruimte of hele kamer over in huis? Dan is een inloopkast een wens van velen. Natuurlijk zorgen wij graag voor een mooie inloopkast op maat, die perfect binnen de beschikbare ruimte past én praktische opbergruimte biedt aan al uw kleding, schoenen en accessoires. Heeft u bijvoorbeeld veel riemen, tassen of sjaaltjes die u op een mooie manier wilt kunnen opbergen? Dan zorgen we er met een praktische indeling voor dat u voldoende opbergruimte heeft. U kunt de indeling van een maatwerk kast altijd volledig zelf bepalen. Komt u er niet helemaal uit? Dan zijn wij er uiteraard om u te adviseren. 

Een landelijke of moderne schoenenkast laten maken

Schoenenkasten zijn er niet alleen in diverse soorten, maar natuurlijk ook in tal van stijlen. De schoenenkast in zwart en de schoenenkast in wit zien we bijvoorbeeld vaak terug in het moderne interieur, terwijl we de houtkleurige schoenenkast vaker terugzien in het landelijke interieur. Voor u is het natuurlijk vooral belangrijk dat een maatwerk schoenenkast of kastoplossing met ruimte voor schoenen een kleur en stijl heeft die past bij uw huidige interieur. Daar zorgen wij graag voor. Wilt u een schoenenkast in zwart, wit of grijs voor het moderne interieur, dan realiseren wij dit graag voor u. Kiest u liever voor een natuurlijke, landelijke stijl met warme houtkleuren? Hierin bieden wij ook tal van mogelijkheden.

Opbergruimte voor uw specifieke schoenencollectie

Elke schoenencollectie is uniek. De ene persoon heeft maar één of twee paar schoenen, de ander heeft tientallen paren schoenen in eindeloos veel modellen. Wanneer u enkel lage instappers bezit, dan heeft u behoefte aan een andere oplossing dan wanneer u ook hoge sneakers of lange laarzen bezit. Zeker ook voor het behoud van de kwaliteit van de schoenen is het belangrijk dat de opbergoplossing passend is. Kastenstudio Utrecht zorgt er graag voor dat de opbergruimte goed past bij uw specifieke behoeften voor het opbergen van uw schoenen. Zo heeft u er altijd optimaal voordeel van.

schoenenkast op maat
schoenenkast op maat

Wat als u weinig ruimte heeft voor een kastoplossing?

We horen vaker dat er gewoon weinig ruimte bestaat voor een goede kastoplossing. Zeker in kleinere slaapkamers kan dit een uitdaging zijn. Een kast met draaideuren is bijvoorbeeld niet altijd mogelijk wegens een gebrek aan ruimte. Ontdek dan de voordelen van een schuifdeurkast, waarin we uiteraard ook goede opbergmogelijkheden voor schoenen kunnen realiseren. Wilt u een schoenenkast met spiegel? Ook dit is goed te realiseren wanneer u kiest voor een schuifdeurkast. Doordat schuifdeuren geen extra vloeroppervlak vragen, zijn schuifdeurkasten een ideale oplossing voor kleinere ruimten. Uiteraard kunnen wij de schuifdeuren van de kastoplossing geheel naar wens uitvoeren, zodat de kast mooi uitkomt in uw bestaande interieur.

Creëer meer ruimte met een kleding- of schoenenkast met spiegel

Juist wanneer u relatief weinig ruimte beschikbaar heeft voor een maatwerk schoenenkast of kledingkast, is het goed om een design met spiegels te kiezen. Een schoenenkast met spiegel zorgt ervoor dat de ruimte optisch groter lijkt. Op deze manier kunt u met behulp van een maatwerk kastoplossing meer ruimte geven aan een kamer die wat groter mag lijken. Wij kunnen een mooie schuifdeurkast maken met een spiegel of meerdere spiegels op de schuifdeuren. Hierdoor neemt de kast minimale ruimte in, terwijl de ruimte optisch gemaximaliseerd wordt. Doordat wij alle kastoplossingen volledig op maat maken, kunnen wij altijd een oplossing realiseren die op een mooie manier op gaat in de ruimte van de kamer, of het nu gaat om de hal of bijvoorbeeld de slaapkamer.

Maatwerk schoenenkast of kastoplossing: wij denken met u mee

Wij realiseren de meest uiteenlopende soorten kastoplossingen op maat voor onze klanten. Zoekt u naar de ideale oplossing voor het netjes en stofvrij opbergen van uw schoenen en kleding? Wij denken graag met u mee en bieden u inzicht in de vele mogelijkheden die wij u aan kunnen bieden. U kunt bij ons een afspraak maken voor uw bezoek aan onze showroom. Het is mogelijk om deze afspraak online in te plannen, maar u kunt natuurlijk ook telefonisch een afspraak maken. Wij zorgen er dan voor dat wij alle ruimte en tijd voor u hebben. Samen komen we tot een mooi ontwerp voor een kastoplossing op maat, waarin u ook al uw schoenen op een fijne en overzichtelijke manier op kunt bergen.

schoenenkast op maat
Raffito schoenenkast

Wilt u ook een schoenenkast op maat laten maken?

Heeft u interesse in een maatwerk schoenenkast of complete kastoplossing met ruimte voor schoenen? Wij staan voor u klaar en zorgen er graag voor dat u kunt gaan genieten van een maatwerk oplossing die op alle vlakken écht optimaal bij u past. Maak een afspraak voor een bezoek aan onze showroom of neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en advies. Wij helpen u graag verder.

Contact opnemen

Heeft u vragen of wilt u meer informatie neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons bellen, mailen of het contactformulier invullen.
Ook kunt u een afspraak maken in onze showroom waar wij samen met u uw kast op maat ontwerpen.

Showroom bezoeken

In onze uitgebreide showroom ontwerpen wij geheel vrijblijvend, onder het genot van een lekker kopje koffie, samen met u uw kast op maat. U krijgt dan direct een indruk van de topkwaliteit, de uitgebreide mogelijkheden en enorme diversiteit aan materialen. Bezoek onze showroom. Wij zijn u graag van dienst.