Maatwerk kledingkast: wat zijn de voordelen?

Een maatwerk kledingkast is een kledingkast die volledig kan worden afgestemd op uw specifieke behoeften. Als het om de kledingkast gaat, dan hebben we allemaal andere wensen en eisen. Een standaard kledingkast komt meestal niet volledig aan al deze wensen en eisen tegemoet. De maatwerk kledingkast doet dit wel, omdat deze kan worden opgebouwd zoals u het wilt. Bij Kastenstudio Utrecht bent u natuurlijk aan het juiste adres voor een kledingkast op maat. Wij geven u graag inzicht in de belangrijkste voordelen van een maatwerk kledingkast.

Maatwerk kledingkast
Maatwerk kledingkast

1. U bespaart eenvoudig ruimte

De maatwerk kledingkast is ideaal om ruimte te besparen in de kamer waarin u de kast plaatst. Doordat de basis van de kast, ook wel de romp, geheel naar voorkeur wordt gemaakt, weet u altijd slim gebruik te maken van de beschikbare ruimte in de kledingkast op maat. U hoeft geen stukje ruimte onbenut te laten.

2. De maatwerk kledingkast bespaart tijd

Een wat minder voor de hand liggend voordeel is de tijdsbesparing die een maatwerk kledingkast u oplevert. U heeft aparte delen voor diverse items, precies zoals u het zelf heeft ingedeeld. Hierdoor hoeft u geen zaken samen te voegen en raakt u niets meer kwijt. U verliest dan ook geen tijd aan het vinden van kleding of accessoires die u wilt dragen. U weet precies waar het ligt, staat of hangt.

Maatwerk kledingkast
Kast op maat laten maken

3. De kledingkast aanpassen aan uw eigendommen

Iemand die dagelijks een net kostuum draagt heeft andere verwachtingen van een kledingkast dan iemand die dagelijks in jeans en een shirt voor de dag komt. Een dame die dagelijks een lange jurk draagt heeft andere behoeften dan een vrouw die vooral houdt van blouses en pantalons. Zomaar wat voorbeelden. We hebben allemaal andere voorkeuren en daarmee ook een andere kledingcollectie. De ene persoon heeft meer behoefte aan planken en / of laden, de ander meer aan hangruimte. Een maatwerk kledingkast wordt perfect op deze behoefte afgestemd.

4. De maatwerk kledingkast past altijd in de ruimte

U kunt uw kledingkast aanpassen aan de beschikbare ruimte in uw kamer. Maatwerk kasten kunnen worden geleverd in 2-deurs formaten, maar bijvoorbeeld ook in 3-deurs en 4-deurs formaten. De mogelijkheden gaan van relatief klein tot heel groot. Afhankelijk van de beschikbare ruimte in uw kamer, kunt u kiezen voor deuren die het best uitkomen. Zo kunt u kiezen voor draaideuren, maar ook voor een schuifdeurkast op maat om veel bewegingsvrijheid te behouden.

Raffito kast op maat laten maken
Maatwerk kledingkast

5. U bepaalt zelf de uitstraling

Terwijl kant-en-klare kasten een vooraf gedefinieerd uiterlijk hebben, kunnen maatwerk kasten worden aangepast aan uw esthetische behoeften of de inrichting en het moodboard van uw kamer. Er is een scala aan opties in materialen, zoals glas of hout, en er zijn tal van mooie kleuren beschikbaar. Hierdoor kunt u de kledingkast op maat een uiterlijk geven dat echt goed past bij uw smaak. De look en feel van uw kamer wordt eenvoudig ook in de maatwerk kledingkast gelegd, waardoor het één geheel vormt.

6. Maximaliseer uw ruimte

Normaal gesproken nemen kledingkasten ruimte in beslag in uw kamer. De maatwerk kasten kunnen de ruimte in uw kamer zelfs maximaliseren. De zwaaideuren van standaard kasten kunnen het voor u moeilijk maken om vrij in de ruimte rond te lopen. Wanneer er relatief weinig ruimte tussen uw bed en de kast aanwezig is, bijvoorbeeld, dan kan het puzzelen worden om overal goed bij te komen. Een maatwerk kast kunt u laten voorzien van mooie schuifdeuren in diverse stijlen. Hierdoor laat u de ruimte groter lijken en kunt u optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte in de kamer.

Maatwerk kledingkast
Maatwerk kledingkast

7. Maatwerk kledingkasten houden alles georganiseerd

Standaard kledingkasten bieden vaak onvoldoende ruimte of hebben niet de indeling die het best bij uw kledingcollectie past. Kunt u iets niet kwijt? Dan is het verleidelijk om het dan maar ergens te ‘proppen’. Kunt u een blouse niet ophangen? Dan moet u deze maar neerleggen op de jeans, met de garantie dat de blouse voor het dragen (opnieuw) gestreken moet worden. Niet handig! Een maatwerk kledingkast is ingedeeld naar uw persoonlijke behoeften, waardoor alles past waar het hoort en u uw garderobe mooi georganiseerd houdt.

Wilt u ook een maatwerk kledingkast kopen?

Voor een maatwerk kledingkast die aan al uw wensen voldoet bent u natuurlijk welkom bij Kastenstudio Utrecht. Wij zorgen er graag voor dat u kunt gaan genieten van een kledingkast die écht aan al uw wensen en eisen tegemoet komt. U kunt onze showroom op afspraak bezoeken om inspiratie op te doen. Wij denken graag met u mee en kunnen een 3D-ontwerp voor u maken. Wilt u eerst meer weten over de maatwerk kledingkast? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of advies.

Maatwerk kledingkast

Contact opnemen

Heeft u vragen of wilt u meer informatie neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons bellen, mailen of het contactformulier invullen.
Ook kunt u een afspraak maken in onze showroom waar wij samen met u uw kast op maat ontwerpen.

Showroom bezoeken

In onze uitgebreide showroom ontwerpen wij geheel vrijblijvend, onder het genot van een lekker kopje koffie, samen met u uw kast op maat. U krijgt dan direct een indruk van de topkwaliteit, de uitgebreide mogelijkheden en enorme diversiteit aan materialen. Bezoek onze showroom. Wij zijn u graag van dienst.

Ontwerp in 3 stappen uw Raffito kast op maat

1

Stap 1

Kies uw stijl
2

Stap 2

Kies uw opstelling
3

Stap 3

Ontwerp uw kast op maat