Kastenwand op maat: waar rekening mee houden?

Een kastenwand op maat is een soort kast die u zelf kunt samenstellen. U kunt diverse soorten kasten op maat laten maken, waardoor daadwerkelijk de ideale kast ontstaat. Door slim samen te stellen maakt u optimaal gebruik van de beschikbare ruimte, of u nu een kastenwand in uw slaapkamer of bijvoorbeeld in uw woonkamer wilt. Voor een wandkast op maat bent u welkom bij Kastenstudio Utrecht. Wij maken de kastenwand volledig op basis van uw wensen. Waar houdt u dan rekening mee met het maken van uw keuzes? Daar vertellen wij u graag meer over.

kastenwand op maat
boekenkast met deuren

Wat voor soort kastenwand wilt u laten maken?

Een ‘kastenwand op maat’ klinkt wellicht een standaard kast die met opties kan worden gepersonaliseerd, maar is het zeker niet. Er zijn namelijk veel verschillende soorten kastenwanden die op maat kunnen worden gemaakt. Zo is het mogelijk om van de kastenwand eveneens een tv meubel te maken, maar u kunt ook een wasmachine kast op maat laten maken die doorloopt langs de gehele wand. De kast wordt op maat gemaakt, waardoor er altijd rekening kan worden gehouden met de specifieke ruimte en het specifieke gebruik. Om een goed design te kunnen ontwerpen is het noodzakelijk om goed te bepalen welke elementen u eventueel in de kast verwerkt wilt hebben. Uiteraard denken wij hierin graag met u mee.

Kastenwand woonkamer of slaapkamer: let op de sfeer

Wilt u een kastenwand laten maken voor uw woonkamer of uw slaapkamer? Dan is de sfeer meestal erg belangrijk. U wilt dat uw nieuwe kast op maat goed afgestemd wordt op de rest van uw interieur, zodat de totale sfeer harmonieus blijft. U wilt optimaal kunnen genieten van uw eigen kastenwand, en dat betekent dat de uitstraling van A tot Z bij uw persoonlijke smaak moet passen. Wij bieden u veel mogelijkheden als het om kleuren en materialen gaat. Zo is een hoogglans wit wandkast mogelijk, maar u kunt ook kiezen voor zwart, grijs of bijvoorbeeld diverse natuurlijke houtkleuren. Door de materialen en kleuren bewust te kiezen, zorgt u ervoor dat de woonkamer kast of slaapkamer kast mooi opgaat in uw interieur. Doordat wij met meerdere merken van hoge kwaliteit werken, heeft u altijd volop keuze.

kastenwand op maat
boekenkast met deuren

De beschikbare ruimte voor een kastenwand op maat

Een kastenwand op maat biedt u de mogelijkheid om de beschikbare ruimte optimaal te benutten. Standaard kastoplossingen passen vaak niet perfect in de ruimte. Hierdoor blijven er ruimten over die u niet kunt benutten, maar die wel vuil worden en stof vangen. Dit wilt u voorkomen. Laat u een kastenwand op maat maken, dan past de kast perfect binnen de beschikbare ruimte en benut u de ruimte optimaal. Hierbij moet ook worden gedacht aan ruimte die eventueel wordt ingenomen door kastdeuren. Wilt u hier geen ruimte door verliezen? Dan kunt u kiezen voor schuifdeurkasten op maat. Uiteraard dient het inmeten van een maatwerk kastenwand nauwkeurig te gebeuren. Gaat u akkoord met onze vrijblijvende offerte? Dan komen wij de wandkast gratis bij u inmeten wanneer u dit wenst.

De indeling van uw nieuwe kastenwand op maat

Wilt u een kastenwand op maat laten maken om in gebruik te nemen als kledingkast? Dan geeft u wellicht de voorkeur aan een geheel gesloten kast. Natuurlijk kunt u ook ruimte in de kast willen reserveren voor uw schoenen, tassen en andere accessoires. Wilt u deze in open vakken? Dan is dit uiteraard mogelijk. Probeer voor uzelf te bedenken welke indeling het best bij u past. Wilt u bijvoorbeeld extra roedes of heeft u vooral behoefte aan extra lades? Wilt u een wandkast op maat laten maken voor de woonkamer? Open vakken zijn ook in wandkasten voor woonkamers vaak wenselijk, zodat hierin boeken of mooie decoraties kunnen worden getoond. Uiteraard zijn open vlakken altijd optioneel. U kunt uw wandkast op maat indelen zoals u het wilt.

Kastenwand op maat
kastenwand op maat

Wilt u ook een kastenwand op maat laten maken?

Heeft u interesse in een kastenwand op maat? Laat u dan gerust inspireren op onze website, waar u meerdere mooie voorbeelden van onze werken kunt bekijken. Natuurlijk kunt u zich ook altijd laten inspireren in onze showroom, welke u op afspraak kunt bezoeken. Wij nemen dan graag de tijd voor u om de mogelijkheden te bespreken. Wilt u een kastenwand op maat laten maken, maar heeft u eerst vragen of wilt u meer informatie en advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Contact opnemen

Heeft u vragen of wilt u meer informatie neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons bellen, mailen of het contactformulier invullen.
Ook kunt u een afspraak maken in onze showroom waar wij samen met u uw kast op maat ontwerpen.

Showroom bezoeken

In onze uitgebreide showroom ontwerpen wij geheel vrijblijvend, onder het genot van een lekker kopje koffie, samen met u uw kast op maat. U krijgt dan direct een indruk van de topkwaliteit, de uitgebreide mogelijkheden en enorme diversiteit aan materialen. Bezoek onze showroom. Wij zijn u graag van dienst.