Een kast op maat laten maken: 5 voordelen!

Een kast op maat laten maken is vaak een interessante keuze. Hoe vaak gebeurt het immers dat u tegen dé perfecte kast aan loopt in een winkel? In de meeste gevallen is een standaard kast eigenlijk nét niet passend. De indeling voldoet niet helemaal aan uw wensen, de kleur past niet optimaal binnen de rest van uw interieur of de kast is net iets te klein, waardoor u ongemakkelijke ruimten overhoudt die u niet kunt benutten. Een kast op maat laten maken biedt uitkomst.

Een maatwerk kast van Kastenstudio Utrecht is een kast die wél echt aan al uw wensen en eisen voldoet. Twijfelt u of een kast op maat laten maken voor u de beste keuze is? Wij geven u graag inzicht in de belangrijkste 5 voordelen van een maatwerk kast.

Een kast op maat laten maken: 5 voordelen!
Nolte kast op maat laten maken

1. De maatwerk kast in perfecte harmonie met uw interieur

Wanneer uw interieur mooi op elkaar is afgestemd, dan brengt dit rust en kalmte in de ruimte. Het is fijn als alles goed bij elkaar past, maar in de praktijk valt het vaak niet mee om een kast te vinden in de juiste kleur of de juiste stijl. U vindt een mooie kast, maar deze heeft moderne kastdeuren en die passen eigenlijk niet bij uw landelijke interieur, of andersom natuurlijk. Een maatwerk kast gaat altijd in perfecte harmonie met de rest van uw interieur, waardoor deze mooi opgaat in de ruimte en voor de nodige rust zorgt. U kunt bij ons een kast op maat laten maken met de perfecte look & feel. Er zijn veel kleuren en stijlen beschikbaar.

2. Maximale keuze aan materialen 

Met de juiste kleur en de juiste stijl bent u er eigenlijk nog niet. Stel dat u een kledingkast wilt kopen. Uw slaapkamermeubilair is allemaal uitgevoerd in zwart hout. Helaas kunt u geen kledingkast vinden die ook is uitgevoerd in zwart hout, maar wel eentje die is uitgevoerd in zwart metaal, bijvoorbeeld. De kledingkast zal altijd een ‘buitenbeentje’ in de slaapkamer blijven. Zonde! U kunt een kledingkast op maat laten maken in een materiaal dat wel mooi overeenkomt. Een maatwerk kledingkast kan niet alleen worden uitgevoerd met een maatwerk buitenzijde. Ook het interieur kan aan uw wensen worden aangepast. Lichte planken, donkere planken.. Het kan allemaal!

Raffito kast op maat laten maken
Kast op maat laten maken

3. Ook het interieur van de kast op maat laten maken 

Het is fijn als het interieur van uw kast goed bij u past. Hier is de kledingkast ook een mooi voorbeeld van. U heeft vooral veel kleding die u aan roedes wilt hangen, maar u kunt alleen kasten in het juiste formaat vinden met veel plankruimte. Misschien wilt u wel juist extra planken, maar lijken deze niet beschikbaar.

Dan zijn er eigenlijk ook nog wensen met betrekking tot de hoeveelheid laden in de kast. Iedere garderobe is anders, en dat betekent dat de behoeften ook bij iedereen anders liggen. U kunt een kast op maat laten maken met de indeling die u graag wilt. U bepaalt hoeveel lades, roedes en planken u wilt, maar u bepaalt ook op welke plaats alles moet komen. Zo kunt u altijd een kast op maat laten maken die echt volledig aan uw wensen tegemoet komt, voor een optimaal gebruiksgemak.

4. Altijd perfect passend binnen de ruimte

Van muur tot muur bestaat er een afstand van 325 centimeter. Hier wilt u een mooie kast tussen plaatsen. Helaas kunt u onder de standaard kasten alleen een breedte van 300 of 360 centimeter vinden. Dan is een kast met een breedte van 3 meter natuurlijk de enige mogelijke keuze, maar dit betekent wel dat u aan één kant of aan weerzijden een loze ruimte overhoudt die u niet gemakkelijk kunt benutten. In de meeste gevallen worden dit vooral ruimten waarin veel stof gaat ophopen. U kunt een kast op maat laten maken die wel perfect tussen de muren valt, waardoor alle beschikbare ruimte goed wordt benut. Alle afmetingen zijn mogelijk.

Raffito kast op maat laten maken
boekenkast op maat

5. Diverse soorten kasten op maat laten maken

U kunt de meest uiteenlopende kasten op maat laten maken. We hebben de kledingkast al een aantal keren genoemd. Kies bijvoorbeeld voor een maatwerk kledingkast met klassieke kastdeuren of juist sfeervolle barndeuren. Natuurlijk kunt u meer kasten op maat laten maken. Denk aan een boekenkast op maat, perfect afgestemd op de grootte van uw boeken en op de hoeveelheid boeken. Een boekenkast op maat is zeker ook ideaal voor in een (thuis)kantoor. Wilt u een mooie maatwerk kast voor in de woonkamer of misschien wel voor in de keuken? Het is allemaal mogelijk wanneer u een kast op maat laat maken.

Wilt u ook een kast op maat laten maken?

Een kast op maat laten maken is ideaal, maar natuurlijk wel een hele stap. Het is prettig wanneer er goed met u mee wordt gedacht. Hiervoor kunt u bij ons altijd een afspraak maken voor een bezoek aan onze showroom. Hier kunt u alle inspiratie vinden, maar wij zijn er ook om met u mee te denken, om u de mogelijkheden voor te leggen en u van een gedegen advies te voorzien. Wilt u een kast op maat laten maken en heeft u nog vragen? Dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.

Raffito Twist kledingkast draaideur

Contact opnemen

Heeft u vragen of wilt u meer informatie neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons bellen, mailen of het contactformulier invullen.
Ook kunt u een afspraak maken in onze showroom waar wij samen met u uw kast op maat ontwerpen.

Showroom bezoeken

In onze uitgebreide showroom ontwerpen wij geheel vrijblijvend, onder het genot van een lekker kopje koffie, samen met u uw kast op maat. U krijgt dan direct een indruk van de topkwaliteit, de uitgebreide mogelijkheden en enorme diversiteit aan materialen. Bezoek onze showroom. Wij zijn u graag van dienst.

Ontwerp in 3 stappen uw Raffito kast op maat

1

Stap 1

Kies uw stijl
2

Stap 2

Kies uw opstelling
3

Stap 3

Ontwerp uw kast op maat