Hoge boekenkast met deuren laten maken

Een hoge boekenkast met deuren laten maken is een goede optie wanneer u wilt genieten van een design boekenkast die echt perfect past bij zowel uw interieur als uw boekencollectie. Op maat gemaakte boekenkasten kunnen worden voorzien van diverse deuren, zoals glazen deuren, maar kunnen natuurlijk ook van open vakken worden voorzien. U kunt combinaties maken zoals u het wilt, waardoor de perfecte boekenkast ontstaat. Voor elke soort kast op maat bent u welkom bij Kastenstudio Utrecht. U kunt bij ons niet alleen een hoge boekenkast met of zonder deuren laten maken, maar ook voor andere maatwerk kasten met deuren of open vakken staan wij voor u klaar.

boekenkast met deuren
boekenkast met deuren

Een standaard boekenkast met deuren past niet

Wanneer u een boekenkast met deuren wilt, dan is de keuze vaak niet heel groot als we kijken naar het standaard aanbod. Steeds meer komt u uit bij de bekende Billy boekenkast van een grote keten, en deze voldoet nu net niet aan al uw wensen. Vervelend! Vaak is het zo dat een standaard boekenkast op maat niet helemaal aan de wensen voldoet. Deze is bijvoorbeeld 30 cm breed, terwijl u een breedte van 40 cm wilt, of de boekenkast met deuren is 180 cm hoog en u zoekt naar een model met een hoogte van 200 cm. Een schuine wand in de kamer waarin de kast moet komen te staan kan ook nog voor problemen zorgen. De schuine wand beperkt de mogelijkheden. Van dit soort zaken heeft u allemaal geen last wanneer u een boekenkast op maat laat maken.

Een boekenkast laten maken op basis van uw wensen

Wilt u een hoge boekenkast met deuren laten maken? Dat is mogelijk bij ons. Wilt u een lagere boekenkast met open vakken laten maken, of wilt u open vakken en gesloten vakken in het ontwerp laten combineren? Het kan allemaal. Dat is precies het voordeel van een kast op maat.

U kunt een boekenkast op maat laten maken die op alle vlakken, van kleur tot indeling, aan uw wensen en eisen voldoet. Hierdoor ontstaat vanzelf een perfecte boekenkast, die goed is afgestemd op uw bestaande interieur én op uw persoonlijke collectie boeken. Een maatwerk boekenkast houdt bijvoorbeeld rekening met de hoogte van uw boeken als u dat wilt. U hoeft geen boeken meer neer te leggen, omdat zij niet overeind kunnen staan. Een kast op maat laten maken is daarom in veel situaties een goede keuze.

boekenkast met deuren
boekenkast met deuren

Een hoge boekenkast met deuren laten maken in uw eigen stijl

Wanneer u interesse heeft in een maatwerk boekenkast, dan hoeft dit zeker niet alleen te zijn omdat u een specifieke indeling wenst. Vaak is het ook zo dat een standaard boekenkast gewoon niet goed combineert met de rest van uw interieur. U wilt dat uw nieuwe boekenkast in perfecte harmonie met uw inrichting gaat.

Laat u een (boeken)kast op maat maken, of naar wens met open vakken, dan kunt u zelf de kleur en stijl van de boekenkast bepalen. Maak uw boekenkast industrieel of juist klassiek. Geef de boekenkast met deuren een moderne look of kies juist voor een uitstraling die meer romantisch of nostalgisch is. Elke stijl is mogelijk wanneer u een boekenkast met deuren op maat laat maken.

Voordelen van een boekenkast met deuren

Veel boekenkasten zijn open. Deze bestaan uit open vakken of hebben planken in het interieur zonder voorzijde. Het kan een mooie manier zijn om uw meest waardevolle boeken tentoon te stellen, maar open kasten kennen ook nadelen. Wilt u een boekenkast op maat laten maken? Dan kunt u kiezen voor een open kast, een gesloten kast of een oplossing met zowel open als gesloten delen. Een boekenkast met deuren biedt interessante voordelen, zoals:

  • Uw boeken blijven mooier
  • Er verzamelt geen stof in de boekenkast
  • Verkleuringen van boeken worden voorkomen
  • U kunt uw boeken naar wens uit het zicht houden
  • De deuren zijn beschikbaar in alle stijlen
boekenkast met deuren
boekenkast met deuren

De perfecte boekenkast voldoet aan al uw voorkeuren

Wanneer u op zoek gaat naar een standaard boekenkast die aan al uw wensen, eisen en voorkeuren voldoet, dan komt u er meestal al snel achter dat de perfecte boekenkast niet bestaat. Zelfs de duurste design boekenkast die u in de winkel kunt vinden zal op bepaalde punten niet helemaal voldoen. Wellicht is de indeling niet helemaal praktisch voor uw boekencollectie. Het kan ook zijn dat de design boekenkast een kleur heeft die niet mooi past bij uw interieur, of een formaat dat eigenlijk nét niet handig is voor in de specifieke ruimte. Er is altijd wel iets dat ervoor zorgt dat een standaard boekenkast nét niet de perfecte boekenkast is. Wij maken de boekenkast die wel aan al uw voorkeuren voldoet. Dat is het belangrijkste voordeel van een boekenkast op maat.

Wanneer is een hoge boekenkast met deuren geschikt?

Een hoge boekenkast met deuren laten maken is ideaal wanneer u een ruime boekencollectie heeft, maar niet te veel vloeroppervlak in de kamer wilt verliezen. Door in de hoogte te werken, wordt er veel ruimte gecreëerd zonder dat er veel ruimte op de vloer verloren gaat. Zeker in nieuwbouwwoningen, die vaak hogere plafonds hebben, staat een hoge boekenkast prachtig.

Een maatwerk boekenkast kan goed worden afgestemd op de beschikbare ruimte, zowel in de breedte en diepte als natuurlijk in de hoogte. Is een hoge boekenkast met deuren geen optie wegens een schuine wand? Dan kan er een boekenkast op maat worden gemaakt die perfect onder de schuine wand past. Zo gaat er nooit onnodig ruimte verloren en benut u de ruimte optimaal.

boekenkast met deuren
Nube boekenkast met deuren

Eerst een 3D ontwerp van uw boekenkast met deuren

Wij kunnen ons goed voorstellen dat het lastig is om u in te denken hoe uw boekenkast met deuren er in werkelijkheid uit komt te zien. U kunt in onze showroom natuurlijk ideeën opdoen, kennismaken met stijlen en diverse kleuren ontdekken. Toch, het vormen van een beeld van het eindresultaat is lastig.

Natuurlijk willen wij wel zeker zijn dat uw nieuwe boekenkast aan al uw verwachtingen voldoet. Daarom maken wij altijd vooraf een 3D ontwerp van de kast op maat. Dit 3D design laat u duidelijk zien hoe de boekenkast op maat er uiteindelijk uit komt te zien. Uiteraard biedt dit ook mogelijkheden om, indien nodig, nog wat aanpassingen te maken voordat we aan de slag gaan met het maken van de boekenkast met deuren.

Van maatwerk boekenkast tot tv meubel op maat

Bij ons heeft u alle mogelijkheden om een kast op maat te laten maken. Wij zijn niet alleen uw ervaren partner voor het laten maken van een boekenkast met deuren en/of open vakken. U kunt bij ons ook terecht voor onder meer een tv meubel op maat, een inloopkast naar wens of bijvoorbeeld een mooie maatwerk kledingkast.

Uiteraard zijn bij ons meerdere ervaren merken vertegenwoordigd die garant staan voor de beste eigenschappen en kwaliteiten. Als u een kast op maat wilt laten maken door ons, dan denken wij natuurlijk graag met u mee over de beste oplossingen. Wij luisteren naar uw wensen en eisen, zodat wij op basis daarvan kunnen zorgen voor een professioneel advies. Zo komen we samen altijd tot het beste ontwerp als u door ons een boekenkast met deuren wilt laten maken.

boekenkast met deuren
boekenkast met deuren

Wilt u een hoge boekenkast met deuren laten maken?

Voor boekenkasten op maat bent u natuurlijk altijd welkom bij Kastenstudio-Utrecht. Wij bieden u altijd een vrijblijvende offerte. Gaat u akkoord? Dan komen wij uw maatwerk kast gratis inmeten. Op onze website kunt u al mooi inspiratie opdoen, maar u bent natuurlijk ook welkom om inspiratie op te komen doen in onze showroom. Hiervoor kunt u direct een afspraak maken. Wij hebben dan alle tijd voor u en staan voor u klaar om u te informeren, te adviseren en met u mee te denken. Wilt u een hoge boekenkast met deuren laten maken, maar heeft u hier eerst nog vragen over? Neemt u dan gerust contact met ons op.

Contact opnemen

Heeft u vragen of wilt u meer informatie neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons bellen, mailen of het contactformulier invullen.
Ook kunt u een afspraak maken in onze showroom waar wij samen met u uw kast op maat ontwerpen.

Showroom bezoeken

In onze uitgebreide showroom ontwerpen wij geheel vrijblijvend, onder het genot van een lekker kopje koffie, samen met u uw kast op maat. U krijgt dan direct een indruk van de topkwaliteit, de uitgebreide mogelijkheden en enorme diversiteit aan materialen. Bezoek onze showroom. Wij zijn u graag van dienst.