Hoe diep is een kledingkast van 230 hoog?

Een kledingkast 230 hoog is tegenwoordig een veel gemaakte keuze. U kunt dan ook van veel opbergruimte in de hoogte profiteren wanneer u kiest voor een kledingkast van 230 centimeter hoog. Toch wordt de hoeveelheid opbergruimte niet alleen door de hoogte van de kast bepaald. U wilt de ruimte optimaal benutten en daarvoor is de diepte van de kast ook belangrijk. Bij Kastenstudio Utrecht zijn er allerlei afmetingen mogelijk voor uw nieuwe kledingkast, ook wanneer het gaat om een kledingkast van 230 hoog. U kunt hierdoor zelf bepalen hoeveel ruimte u in de kast creëert.

Diepte kledingkast 230 hoog
Diepte kledingkast 230 hoog

De indeling van de kledingkast bepaalt deels de ruimte

Vaak zijn de planken van een kledingkast gemiddeld 18 mm dik, maar de ruimte tussen de planken kan natuurlijk verschillen. Tussen de planken kan bijvoorbeeld een afstand van 30 cm zitten, maar ook een afstand van 50 cm. Dit kunt u zelf bepalen wanneer u kiest voor een kastenstudio maatmeubel. Wij maken de kledingkasten voor onze klanten op maat. Hoeveel ruimte tussen de planken van de kledingkast gelaten wordt kunt u daarom zelf bepalen. Heeft u veel ruimte nodig op planken, dan kunnen er meer planken worden gerealiseerd. Wilt u juist meer ruimte om kleding op te hangen, dan is dit uiteraard ook mogelijk. De op maat gemaakte kasten voldoen altijd aan al uw wensen. Dit geldt overigens voor alle verschillende kasten die wij kunnen leveren, dus niet alleen voor de kledingkasten.

Hoe diep is een kledingkast eigenlijk?

De diepte van een kledingkast 230 hoog is mede bepalend voor de hoeveelheid opbergruimte die er gerealiseerd wordt in de kast. Als u een relatief ondiepe kast wilt, zoals 35 cm, dan kunt u een enkele rij shirts, hemden of broeken op de planken leggen. Dit geldt meestal ook wanneer u kiest voor een variant van 40 cm diep. Wilt u meerdere rijen kleding voor elkaar kunnen leggen op de planken? Dan kunt u bijvoorbeeld een diepte van 60 cm kiezen voor uw kledingkast van 230 hoog. De kledingkast planken bieden dan meer dan voldoende ruimte om in de winter uw zomerkleding achter op de planken te leggen en uw winterkleding ervoor. Dit kunt u vanzelfsprekend per seizoen wisselen.

Diepte kledingkast 230 hoog
Diepte kledingkast 230 hoog

Een mooie kledingkast 230 hoog die bij u past

Tussen de kasten met een hoogte van 230 cm zit natuurlijk niet alleen verschil in de diepte en indeling. Ook als het om stijlen gaat heeft u meer dan voldoende keuze. Wilt u bijvoorbeeld een schuifdeur kledingkast of gaat de voorkeur toch uit naar draaideurkasten? Wilt u barndeuren of heeft u toch liever een model met grote spiegels op de deuren? Wanneer u kiest voor een standaard kledingkast van 230 hoog, dan heeft u lang niet zo veel keuze dan wanneer u kiest voor een maatwerk kledingkast. Wat bij maatwerk wel mogelijk is, is bij standaard meubelstukken meestal niet mogelijk. Komt u bij ons voor een kastenstudio maatmeubel, dan zorgen wij er graag voor dat uw nieuwe kledingkast aan écht al uw wensen voldoet.

De beste 230 hoog kledingkasten van diverse merken

Bij Kastenstudio-Utrecht maken we alle kasten op maat. Hierbij staan wij garant voor een uitzonderlijke kwaliteit en een lange levensduur. Uiteraard bieden wij u veel keuze als het gaat om kleuren, stijlen en indeling. Wilt u een kledingkast 230 hoog kopen, dan heeft u ook de keuze uit meerdere merken binnen ons assortiment. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het merk Raffito, dat garant staat voor een maximale kwaliteit. Uiteraard zijn wij er om u te informeren en te adviseren bij het maken van uw keuzes.

Diepte kledingkast 230 hoog
Diepte kledingkast 230 hoog

Laat u inspireren in onze showroom

Heeft u interesse in een kledingkast 230 hoog en wilt u zich laten inspireren? Kom dan eens op afspraak langs in onze showroom, waar u tal van voorbeelden kunt bekijken én waar wij graag met u meedenken en ideeën aandragen. Wilt u een maatwerk kledingkast van 230 hoog, maar heeft u eerst nog vragen? Dan kunt u natuurlijk altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.

Contact opnemen

Heeft u vragen of wilt u meer informatie neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons bellen, mailen of het contactformulier invullen.
Ook kunt u een afspraak maken in onze showroom waar wij samen met u uw kast op maat ontwerpen.

Showroom bezoeken

In onze uitgebreide showroom ontwerpen wij geheel vrijblijvend, onder het genot van een lekker kopje koffie, samen met u uw kast op maat. U krijgt dan direct een indruk van de topkwaliteit, de uitgebreide mogelijkheden en enorme diversiteit aan materialen. Bezoek onze showroom. Wij zijn u graag van dienst.